Velkommen til Sensommerstevnet 2018

Idd og Enningdalen historielag inviterer til tradisjonelt sensommerstevnet på Gamle Prestebakke lørdag 1. og søndag 2. september 2018. Kl 12-17.

På tunet blir det tradisjonelt marked med håndverk, husflid o.l.

Alle hus og bygninger er åpne med utstillinger og demonstrasjoner. I Grisehuset rigges det fotoutstilling der temaet er Karl XII, her finner du også vår faste stenhoggerutstilling. Smia har offisiell åpning kl. 12.30 på lørdag og det smeden demonstrerer gjennom hele helgen. I Annestuas 2. etg er det utstilling av gamle leker og tekstiler. I 1. etg er landhandelen åpen med salg av nybakte boller og brød. I Annestua finner du også salg av husflidsprodukter. På jernbanestasjonen rigges det til historisk jernbane- og postmiljø samt modelljernbane. Utenfor stasjonen har gammelteknisk forening utstillinger med gamle traktorer og maskiner. I Svenskestua i hovedhuset rigger Økomuseum Grenseland sine utstillingsmontre med tema 1716, 1718 og «Grensen følger bekken». Stabburet har åpent med sin faste redskapsutstilling.

Gjennom helgen er det innslag av musikk og underholdning. Lørdag kl. 13 kommer barn fra Prestebakke skole og underholder. Kl. 14 er det trylleshow med Roy Royan. Saugbrukssekstetten spiller fra klokken 15 og på søndag er det «Pytt i panne» som spiller.

På tunet serveres det rømmegrøt, vafler, sveler, kaffe, pølser og brus til hyggelige priser.

Låven er igjen fyllt med lopper – spesiellt mye bra bøker, kunst, kjøkken-krims/krams og lamper – Det går rykter om mulig posesalg på søndag ettermiddag. Her kan du gjør et kupp!

Stevnet er åpent fra kl. 12-17 begge dager. Gamle Prestebakke finner du ved Rv 101 mellom Kornsjø og Halden, ca. 18 km sør for Halden.

Gratis adgang. Åpent for alle. Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *