Tur på Karl XIIs vei

Søndag 2.september arrangerer Tistedalen Friluftslag tur på en del av Karl XIIs vei. Dette skjer i samarbeid med Idd og Enningdalen Historielag, og siden det faller sammen med sensommerstevnet, vil turfølget ha «mål» på Gamle Prestebakke.

Vandringen starter på Bråtane i Skauskroken, og derfra følger vi Karl XIIs vei til Prestebakke. Dette er vel 8 km og tar tre- fire timer med rast og info underveis. Det vil bli både kultur- og naturhistoriske opplysninger.

Karl XIIs vei er samvittighetsfullt «pusset opp» av historielagets medlemmer. Det betyr at stiene er ryddet, det er nye skilter og merker langs «veien», det er lagt nye klopper og satt opp rasteplasser. Stien er god å gå på, men ta på egnet skotøy for skogstur!

Husk kaffen og matpakka! Det er frammøte på parkeringsplassen på Halden videregående skole, avd Risum kl.10.00 eller på Prestebakke skole kl 10.30.

Vi i TFL organiserer samkjøring og frakt til Skauskroken. Turleder fra TFL er Ingrid Solheim, tlf 481 27 580. Hvem som blir med fra historielaget er ikke klart ennå, de fleste der er jo engasjert på sensommerstevnet!

Begge lag ønsker velkommen til tur på historiske «veier» i dette Karl XII-jubieumsåret! Fotogruppa i historielaget har forøvrig rigget til fotoutstilling der tema er Karl XII. Denne og resten av sensommerstevnet besøker du selvfølgelig etter endt tur!

Ingrid Solheim, Tistedalen Friluftslag

Karl XXIs vei
Stien er god og gå på
Nye, lyseblå merker
Søndre Rotjern passeres underveis.
Nye flotte skilter er satt opp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *