Bli forfatter i Ida!

Bokkomiteen i Idd og Enningdalen Historielag er i gang med forberedelsene til neste års bokprosjekt: Ida – Kulturbygd i grenseland 2024

Vi tar svært gjerne imot stoff til boka. Du trenger ikke engste deg for rettskrivning og kommaregler dersom du føler deg usikker på det. Vi retter hvis det er åpenbare feil. Samtidig tar vi selvfølgelig hensyn til den «kunstneriske frihet» forfattere må ha på dette området.

Vi ønsker helst stoffet levert som en datafil (Word), men vi tar imot manuskripter både som maskinutskrift og håndskrift. La derfor ikke teknikken hindre deg! Det viktigste er at vi får din historie.

Tips til deg som leverer på data

 • Send oss gjerne manuskriptet på e-post. Adresse: tor.hafsrod@idd.no
 • Bruk helst mellomoverskrifter. Se eksempler i tidligere utgaver av Ida!
 • Oppgi eventuelle kilder mest mulig presist bakerst i manus!
 • Skriv til slutt et forslag til forfatterportrett av deg selv: Fødselsår, fødested, bosted, spesiell erfaringsbakgrunn i forbindelse med temaet du skriver om osv.

Bilder

Har du papirbilder eller dias til bruk som illustrasjoner, kan disse skannes av oss. Merk bildene dine med navn og adresse, så er du sikker på å få dem tilbake! Hvis du leverer elektroniske bilder, send dem på e-post, eller legg dem på minnepinne!

Skriv helst forslag til bildetekster. Disse kan du skrive inn bakerst i manuskriptet. Meld ifra om du har forslag til andre illustrasjoner enn dem du skaffer selv. Husk å notere flest mulig opplysninger om bildene.

 • Hva/hvem ser vi på bildet? Navn fra venstre mot høyre.
 • Når og hvor er det tatt? Skriv «ca.» eller «omkring» hvis du ikke er helt sikker på årstallet.
 • Hvem er fotografen? (Hvis du vet det). Sørg for å ha tillatelse til å bruke bildet!

Vi vil gjerne ha bildene samtidig med manus.

LEVERINGSFRIST FOR MANUS TIL IDA 2024: 1. mai 2024

Hvis du får problemer med tidsfristen, kan vi avtale senere leveringstidspunkt.
Dersom forfatterne ikke tar forbehold, kan artiklene også bli publisert via lagets nettside eller andre medier.

Med vennlig hilsen
Tor Hafsrød
Redaktør for Ida

2 Kommentarer on “Bli forfatter i Ida!

 1. Er i ferd med å avslutte en artikkel om delet/grensa mellom Aremark og Idd, fra Stenselva til Tåkeholmen i Søndre Boksjø, basert på to brev/diplomer i Diplomatarium Norvegicum satt opp på Asak 8. mai 1544.
  Kan Ida være interessert i en slik artikkel?
  Jeg er født og oppvokst i Aremark, men bor nå i Inderøy i Trøndelag. Er utdannet statsviter fra UiO og har jobbet i kommuner og fylkeskommuner i stor grad med kultur og kulturvernspørsmål. har skreven endel artikler i L evanger historielags årbok, bla. om bygdeborger, veter/varder, kulturlandskap, veier mm.

  1. Hei. Jeg har videresendt spørsmålet til redaktør for Ida, Tor Hafsrød. Han tar ev. kontakt. Mvh Anders Samuelsen, nettredaktør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *