Medlemsmøte om slektsgranskning

Sletsgranskerne i Idd og Enningdalen Historielag hadde en flott presentasjon av sitt arbeid på medlemsmøtet torsdag 30. mai på Gamle Prestebakke.

Rundt 25 personer fikk høre Stein Gjerløw fortelle om de ulike kilder som er aktuelle for de som søker bakover i slekta. Det er alltid hemmeligheter med gamle arkiv – ulike formuleringer i ulike tidsperioder, håndskriften, finnes arkivet eller det brent (som ikke er uvanlig). I dag er tilgjengeligheten til kildene ufattelig mye større enn det var for bare kort tid siden. Norge er i forkant med digitaliseringen – som gjør at “alle” kan få kilden hjem i stua på dataskjermen.

Men Stein Gjerløw er for veteran å regne i slektsgranskingen, er Torill Bøe relativt ny. Hun fortalte om hva hun hadde funnet om sin egen familie – en historie som kanskje kan være lik for svært mange, men som selvsagt var unikt for Torill. Spennende!

Kari Omholt fortalte om det store utvandrerjubileet som kommer neste år, 2025. Da er det 200 år siden de første registrerte utvandrerne seilte ut fra Stavanger i en liten båt og over til Amerika – det forjettede landet! ca. 900 000 nordmenn reiset over Atlanteren til en uviss framtid, men selvsagt med en drøm om lykke og rikdom. Nåja, i alle fall om en god og trygg framtid for sin familie. Også mange østfoldinger og iddinger reiste over, og de skal vi nok få høre mer om neste år.

Takk til Slektsgranskerne som ga oss en innholdsrik kveld!

Stein Gjerløw fortalte om ulike kilder i slektsgranskning. Foto: Svein Norheim
Toril Bøe om sine funn om sin egen familie.
Kari Omholt fortalte om utvandrerjubileet som markeres neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *