Høstprogram 2017

Idd og Enningdalen Historielag presenterer et variert program for høsten 2017. Velkommen til våre arrangement.

Hvert enkelt arrangement blir nærmere beskrevet på vår hjemmeside, idd.no, når de nærmer seg. De blir også avertert i «Plakaten» i Halden Arbeiderblad, og du kan følge oss på Facebook.

26. og 27. aug.
Årets Sensommerstevne på Gamle Prestebakke. Arrangementet  begynner kl. 12 og varer til kl. 17 begge dager.

9. sept.
«Åpning» av den nybygde kopien av stenblokka, som senere ble Monolitten i Frognerparken. Vi samles i Monolittbruddet og begynner kl. 12. Det blir inviterte gjester, men er selvfølgelig åpent for alle interesserte, både medlemmer og ikke-medlemmer.

12. okt.
I år er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine teser på kirkedøra i Wittenberg. Vi markerer dette med å arrangere en «Lutherkveld». Arrangementet er et samarbeid mellom menighetsrådet og historielaget. Vi møtes på Gamle Prestebakke kl. 19. Lars Inge Magerøy kåserer over temaet: «Fra Wittenberg til Østfold». Amalie Sætre Jensen og Martin Lund tar for seg sangutviklingen fra katolsk til luthersk tid. Det blir matservering og kaffe. Inngangspenger: kr. 100,-

26. okt.
«Åpning» av lyssetting av Glenne bru. Et samarbeidsprosjekt mellom vegmyndighetene i Østfold og historielaget. Det blir en enkel markering, og lysene slås på kl. 19.

16. nov.
Medlemsmøte. Slektsforskerkomiteen og Kulturminnekomiteen presenterer seg og forteller om sin virksomhet. Vi begynner som vanlig kl. 19.

1. des.
Julemøte. Vi avholder vårt tradisjonelle julemøte. Mer om programmet for dagen kommer vi tilbake til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *