Velkommen til sensommerstevne

Idd og Enningdalen historielag har gleden av å invitere til årets sensommerstevne på Gamle Prestebakke. Et stevne i god tradisjonsrik ånd!

Stevnet går av stabelen lørdag 26. og søndag 27. august fra klokken 12-17 begge dager. Tun, hage og hus fylles opp med aktiviteter av mange slag!

Stevnet er åpent for alle – fri entrè! For historielagets tilbud kan du nå også betale med Vipps! Velkommen til en hyggelig sensommerhelg på Gamle Prestebakke!

Gamle Prestebakke finner du ved RV 101, ca 19 km sør for Halden i Østfold. Se kart her

Jernbanestasjonen

På jernbanestasjonen rigges det for et historisk jernbane- og postmiljø. Det selges postkort og frimerker. I stua rigges det en modelljernbane. Her blir det også mulig å sette seg ned med en kaffekopp.

Gammelteknisk og brannbiler utenfor  jernbanestasjonen.

Gammeltekniske stiller ut maskiner av ulike slag. Halden Brannkorps veteranklubb kommer med gamle brannbiler. Ved godshuset er det utstilling av jorbruksredskap. I og utenfor godshuset stilles det ut gamle landbruyksredskaper.

Landhandel, utstilling og husflid i Annestua

I 2. etg viser vi utstillingen “Fra vugge til grav” med fokus på gamle leker og tekstiler. I 1. etg er landhandelen åpen med salg av bl.a. nybakt brød fra bakerovnene. I tillegg blir det salg av brente mandler, kransekake og bøker. I Annestua er det også stand med salg av ulike husflidsprodukter.

Utstilling på stabburet

Vår faste utstilling av diverse jord- og skogbruksrelaterte redskap finner du på stabburet.

Loppemarked i vognskjulet

Låven er igjen fyllt med lopper. Her kan du gå på skattejakt i alt mellom himmel og jord. Kanskje du trenger et nytt servise, eller litt påfyll til bokhylla. Kom og gjør et kupp!

Alle inntekter fra loppemarkedet går til historielagets aktiviteter!

Trolig norges eneste(?) loppemarked som åpner med et skikkelig kanonsmell… Hold for ørene!

Tunet

På tunet blir det marked. Vi serverer mat & drikke og du kan prøve lykken i historielagets lotteri.

Av ustillere på markedet kan vi bl.a. nevne, spekepølser, birøkting, treprodukter, frukt&grønt, planter, håndarbeid, soppforeningen og mye mye mer.

Kafeen byr på rømmegrøt, vafler, noe leskende m.m.

På tunet vil det også bli underholdning. Barn fra Prestebakke skole og «Pytt i panne» underholder på Lørdag, mens  «Never too Late» spiller på søndag.

Sleksgranskning, brødbaking og marked i hovedhuset

Sletsgranskerne har åpent i 2. etg. Ta gjerne turen innom og få tips og hjelp om slektsforskning. I stuene har ulike selgere stand med sine produkter.

Det bakes brød i bakerovnen som er til salgs i landhandelen over gata.

Stenhoggertema i Grisehuset/Verkstedet.

Fotogruppa har satt opp ny fotoutstilling med temaet Monolittbruddet. Dette i sammenheng med Monolittbruddprosjektet på Hov der historielaget er sterkt innvolvert for tiden.

I tillegg kan du besøke vår faste utstilling om stenhoggeraktiviteten langs Iddefjorden.

Hoggeskur

I hoggeskuret blir det en miks av stenhogging, lin m.m.

Smia

Prosjekt “Smia” nærmer seg nå ferdigstillelse. Smia er flyttet fra Holmberg gård på Aspedammen. Essa er på plass og smeden vil demonstrere under stevnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *