Haldens historie på Prestebakke

Torsdag 18. oktober 2012 inviterer historielaget til møte på Gamle Prestebakke kl. 19.00. Roger Prang kommer for å fortelle om den nye Halden-historien. Bokverket skal etter planen være ferdig til byjubileet i 2015. De siste ukene har det vært mye turbulens omkring prosjektet, men også mye begeistring, og vi formoder at det tilslutt blir tre bind med Halden-historie.

Halden har en rik historie – og en rik lokalhistorisk litteratur. Noen stor “Halden-historie” er det imidlertid lenge siden det har kommet. I 1915 utkom Olaf Forstrøms og Harald Bakkes bøker, henholdsvis “Fredrikshald i 250 Aar” og “Id Herred”, som har forblitt standardverker i hundre år. Til Haldens 300-arsjubileum i  1965 ble det utgitt to bøker – Ivar Bjørndals “Fra vannsag til atomreaktor” om industrihistorien, og Vidar Parmers “Teater på Fredrikshald” om teaterhistorien. Noen stor, samlet oversikt har det ikke kommet siden.

For halvannet år siden hadde historielaget hadde åpent møte der forfatterne fortale om sine tanker for bokverket. Det er derfor på tide å høre hvordan det går med arbeidet – som den siste måneden har vært preget av mye turbulens. Vi både tror og håper likefullt at verket kommer vel i havn.

Roger Prang har vært prosjektleder for den nye Halden-historien. Torsdag forteller han om arbeidet på Gamle Prestebakke. Foto: Tom R. Andreassen, Halden Arbeiderblad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *