Huskomiteens årsrapport for 2009

Medlemmer i HK dette år har vært: Jon Hordenes, Kai Hov, Knut Heie, Gerd Kvaale, Ragnhild Løberg, Arild Svendsen, Gunnar Arholt, Gunnar Eng og Steinar Løberg (leder).

Allerede lørdag 21.mars ble en fellesdugnad  med  Styret og Arrangementskomiteen arrangert :  en storstilt ryddeaksjon innendørs og utendørs (  i gårdsplass, vognskjul , redskapshus, hus og kjeller). Utendørs gjaldt det særlig  å forberede årets største prosjekt: Tilbygget.
12.mai ble det holdt byggemøte med vår byggmester Jon Stumberg. Oppstart ble satt til uke 22, slutten av mai, og før sommeren var graving og grunnmur unnagjort. Stillas ble reist, og HK og andre krefter gikk i gang med vask og maling av gavlveggen, deretter også langveggen mot hagen. Dette pågikk hele sommeren og høsten. Malerlauget med Jon Hordenes i spissen fikk god assistanse av Kjell Eriksen, Hans K.Mjølnerød og Jon Jørstad. Som belønning er alle 3 invalgt i Huskomiteen. Ellers ble vinduer og inngangsdør til tilbygget malt i flere omganger. Til julemøtet var tilbygget under tak og kledt utvendig og er nå pr.dato langt på vei ferdig.

Av interiør kan nevnes at Jon Solberg har laget salgshylle til våre skrifter etter inspirasjon fra Echstedska gården,  og han har restaurert to barokkbord fra Borger Thorby.Fra samme giver har historielaget i 2009 mottatt en stor samling med bl.a. skap og langbord, malerier og trykk, tekstiler og andre husflidsting, skog- og landbruksredskaper, andre bondeantikviteter, tjærebutten til polar skuta Fram og lignende. 6 stoler er stoppet og trukket av Gerd Kvaale og Ragnhild Løberg.

I Forpakterboligens kjøkken ble nytt golv i  gammeldags kvalitet og stil lagt  av Arild Svendsen og Stein Gjerløw.

Arild Svendsen monterte også nytt røkrør til komfyren på Gamlekjøkkenet.

Rolf Arild Engebretsen har også i år  besørget plenklipping på hele eiendommen, vedfyring til mange arrangementer og har også donert ved.

HK har administrert en betydelig utleie av huset.

S. Løberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *