Vårens vakreste eventyr!?

Den historiske vandreruta HALLEVÄGEN INNVIES 4.-6. MAI 2023.

I et samarbeide mellom TISTEDALENS FRILUFTSLAG (TFL), ØKOMUSEUM GRENSELAND, IDD og ENNINGDALEN HISTORIELAG og RÄVMARKEN BYALAG har man tatt opp igjen den gamle handelsleden som rävmarkingene gikk fra RÄVMARKEN til HALDEN/FREDRIKSHALD. En fire mil lang vandring hver vei for å kjøpe og selge varer.

HALLEVÄGEN tar sitt utgangspunkt på RÄVLYCKAN – ØKOMUSEUM GRENSELANDS besøksmål i RÄVMARKEN – basen for den norske Milorg-gjengen som slo seg ned her jula 1945 for å forberede aksjoner mot den tyske okkupasjonsmakten.

VIL DU VÆRE MED PÅ INNVIELSEN??
Hallevägen er Historisk vandrerute nr 16 og en del av en felles satsing fra Den Norske Turistforening og Riksantikvaren som har som mål å gjøre gamle ferdselsveier mer kjent og mer brukt.
Åpningen av Hallevägen vil ble foretatt som en vandring gjennom hele traséen. Det blir totalt 43 kilometer fordelt over tre dager.
Under følger en beskrivelse av etappene, og vedlagt denne e-posten finner du litt mer informasjon om ruta.
Vi gleder oss til å dele denne opplevelsen med deg!

Program og etapper:
Torsdag 4. mai blir deltakerne fraktet med tog og buss til markeringen på Rävlyckan i Sverige. Etter det går vi samlet til Budalsvika. Dette blir en relativt lettgått etappe gjennom Tresticklan nationalpark på 8 km.
Fredag 5. mai går vi fra Budalsvika og til Ertekroken. Det blir den lengste etappen på 25 km.
Lørdag 6. mai blir det sjarmøretappe på 10 km gjennom Tistedal og til den offisielle åpningen på Overberget fort ved Fredriksten festning kl 14.00.

På gamle veier og på nye stier vandrer vi gjennom dette gamle industristedet. Det var nok hit mange av våre svenske venner skulle. Etter arrangementet går vi gjennom Fredriksten festning og avslutter i Halden sentrum.
På grunn av sin lengde har vi merket Hallevägen med et rødt vandresymbol. Vi betegner den som lett kupert, og man bør nok være i relativt god form.
Det vil bli ordnet med bevertning, transport og overnatting til alle deltakerne.
For påmelding og nærmere informasjon, vennligst benytt epost: eiskont@online.no
På vegne av Tistedalen Friluftslag/DNT, Einar Skontorp tlf (+47) 94881540

For oss som ønsker å delta på etapper av den lange vandringen:

INVITASJON TIL KORTERE DAGSETAPPER
Det er ikke alle som har anledning til å bli med på hele Hallevägen. Vi gir derfor mulighet til å delta på deler av turen. På grunn av transporten er det viktig at vi vet hvor mange som blir med på de forskjellige etappene.

Torsdag:
Fremmøte på Halden jernbanestasjon kl 11.30. Her kan man bli med toget til Ed og buss til Rävmarken. Bussen går fra Ed jernbanestasjon ca. kl. 12.30. Markeringen på Rävlyckan starter kl 14.00. Etter åpningen håper vi at mange vil bli med inn til Budalsvika. Denne turen er 8 km og er en flott vandring gjennom den svenske nasjonalparken. Det blir middag på Budalsvika En gruppe vil gå tilbake til Råbocken på kvelden. Denne delen er ca. 4 km. Det går transport herfra til Halden og Ed.

Fredag:
Fremmøte på Ertehytta kl 13.30. Herfra blir det transport til Støtta på Hafsrød. Her venter de som har gått fra Budalsvika, og sammen går vi de siste 8 km til Ertekroken. Også her blir det bevertning og mulighet for overnatting.

Lørdag:
Vi forlater Ertekroken etter frokost, kl 10.00, og går til Overberget på Fredriksten festning. Her er alle velkommen til å delta, og vi håper at folk vil slutte seg til «toget» når vi nærmer oss Halden. Det er ca 10 km og den offisielle åpningen starter kl 14.00

Rävlyckan
Skjutbanan
Informasjonsskilt på Rävlyckan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *