Fridtjof Nansen – En bauta i norsk historie

Søndag 18. september arrangerer TFL (Tistedalen Friluftslag) en “FREDSTURMARSJ” til ære for FREDSPRISEN til Fridtjof Nansen i 1922 – altså for 100 år siden!

TFL informerer følgende:

PÅMELDING – FREDSTURMARSJ TIL FRIDTJOF NANSEN HOTELL, Søndag 18.september.

Det er i år 100 år siden Fridtjof Nansen ble tildelt Nobels fredspris. Den fikk han for sin humanitære og fredsskapende innsats. Han var også en ivrig jeger og drev jakt i Ankerfjella i nesten tretti år. Han var en nær venn av Peter M. Anker og flere ganger søkte de tilflukt innunder en bergvegg langt inni i skogen. Denne leirplassen fikk navnet Fridtjof Nansen Hotell og det er til denne plassen i Ankerfjella vi skal arrangere fredsturmarsj til 18.september.

For at alle skal kunne være med vil det bli lagt opp til seks forskjellige turer, se oversikten på vedlagte kart. (NB! De som er interessert kan melde og vi sender kartet!! (PDF-fil)).

Begrenset antall deltakere på hver tur.

Deltakerne fraktes med felles transport til sine valgte startsteder. Det er med 3 – 4 turledere på hver tur. Det anbefales å ta med mat og drikke. Det anbefales også vanntett fottøy. Det er ikke værforbehold. Det er lagt opp til at alle gruppene møtes samtidig ved hotellet. Her vil det bli noen korte taler/appeller.

Det vil bli en enkel servering og underholdning av Hege Brynildsen og Omar Østlie. Arrangementet vil vare ca 1 – 1,5 time, før gruppene går tilbake til sine busser.

Arrangementet er gratis, vi har blitt sponset av SpareBank1 stiftelsen Halden. Vi samarbeider med Røde Kors om dette arrangementet, har du lyst til å gi en gave; vipps til 527007. Røde Kors vil bruke disse pengene til humanitær hjelp i Ukraina.

Det er påmelding senest 10 september på mail, sms eller telefon til: Einar Skontorp, eiskont @ online.no, tlf 948 81 540 eller Ann-Kristin Fosby, ak-dahl @ halden.net, tlf 928 03 195. Vennligst gi beskjed om hvilken tur du ønsker å gå, samt ditt navn og telefonnummer. Du vil få beskjed på mail eller sms ved påmelding og senest 16.september om frammøtested og tid.

Se side fra tur til Fridtjof Nansens Hotell: https://www.vulkaner.no/t/halden/fnh1.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *