Velkommen til sensommerstevne

Etter noen års pandemipause kan vi endelig ønske velkommen til Sensommerstevne på Gamle Prestebakke.

Lørdag-søndag, 27.-28. august kl. 12-16 begge dager.

Fri entré, gratis parkering, ellers kontant betaling og vipps. (NB! Noen av våre svenske utstillere tar ikke vipps, ta gjerne med noen ekstra kontanter)

Gamle Prestebakke finner du ved FV 884, ca 20 km sør for Halden (I retning Kornsjø – adresse: Korsnjøveien 5)

Marked, utstillinger, underholdning, servering, håndverk & husflid og STORT loppemarked! Stasjon, hus, tun og hage fylles opp med aktiviteter av mange slag. Vi nevner:

LOPPEMARKED – Det er i år enorme mengder lopper av alle slag. Bøker (Lokalhistorie, serier. klassiker, nyere litteratur), Glass og porselen, julepynt (bare 4 mnd. til jul), kunst, nips, elektronikk, møbler, lamper, leker, kobber, messing, tinn, tekstiler og mye mye mer. For å få plass til alle loppene gjør vi oppmerksom på at kunst, lamper og elektronikk er flyttet til mellomgangen ved stenhoggersamlingen (Grisehuset) og møbler finnes i hoggeskuret. Resten av loppene finnes som før i låven med tilhørende telt.

HISTORIELAGETS TOMBOLA – der det også er salg av årboka IDA og annen lokalhistorisk litteratur.

SALGSBODER av mange slag – her finner du alt fra mat, planter, strikkede plagg og mye, mye mer.

Demonstrasjon av HÅNDVERK OG HUSFLID – nevnes bør linbehandling, smiing mm

MATSERVERING – det selges pølser, vafler og rømmegrøt, mineralvann og kaffe.

SLEKTSGRANSKERGRUPPA er tradisjonen tro på plass under stevnet. Å finne ut av sine familie- og slektskapsforhold er nærmest blitt en folkebevegelse. Men det er ikke alltid like lett å finne fram i alle kildene. Håndskriften til ulike tider kan være en stor utfordring. Slektsgranskerne er på plass lørdag og søndag i Biblioteket i hovedbygningen.

STENHOGGERMUSEET er åpent – her finner du også litteratur om stenindustrien for salg. Spesialpriser for Sensommerstevnet!

ANNESTUA er åpen – med LEKETØYUTSTILLING, SKOLEUTSTILLING med utstyr fra IDDEVANG SKOLE i 2. etg. KRAMBODEN er åpen i 1. etg.

STABBURET er åpen – et skattkammer av mange typer gjenstander! –

Og så må vi ikke glømme MUSIKKEN! For hva er Sensommerstevnet uten den!

PRESTEBAKKE JERNBANESTASJON som er fredet(!) er åpen. Her kan du kjøpe vafler, kaffe og mineralvann og slappe av i skyggen under mektige trekroner (for det blir pent vær!). Og her er det en fotoutstilling om AT-BRAKKA PÅ YSTEHEDE – som ble redningen for mange polakker og jøder etter andre verdenskrig.

På jernbaneområdet vil dere treffe IDD og ENNINGDALEN GAMMELTEKNISKE med et utvalg gamle traktorer m.m. og VOGNALLIANSEN med virkelige veteranbiler og Brannvesenets museumsforening viser gamle BRANNBILER.

RYDDEGRUPPA i historielaget viser sine hjelpemidler i det arbeidet de gjør for å rydde kulturminner og vandringsleder – til glede for oss alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *