Plansjegruppa (prosjekt) 2020

Året 2020 har påvirket arbeidet i historielaget på alle fronter – også i Plansjegruppa.

Det har ikke blitt utført arbeider i beretningsåret.

Det gjenstår fortsatt en del arbeider. Vi er urolige for hva som skjer med plansjene når skolene enten legges ned eller skal bygges om. Et aktuelt problem er Os skole. Der ble det lever tre såkalte «Ola-kasser» spesialbygd for å oppbevare skoleplansjene og betalt av Sparebank1stiftelsen Halden (kostnad kr 5000,-/stk.) Nå står disse i kjelleren på os skole, mens det ligger diverse plansjer rundt i skolebygningen. Totalt er det produsert 25 slike spesialkasser.

Alle plansjer blir fotografert, registrert og loggført og får eget nummer med historielagets stempel på baksida. Det gjenstår arbeider med to skoler.

I tillegg vil det vurderes om vi i samarbeid med Halden historiske Samlinger skal fotografere deres plansjer bl.a. fra gamle Gutteskolen. Arbeidene skal settes i gang våren 2021. Prosjektet har fått ny datamaskin.

Ola Berglund og Anne Sætre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *