Årsmelding for Stasjonskomiteen – 2019

Komiteen for Prestebakke Jernbanestasjon består av: Tore Collett-Moen (komitéleder), Olav Wold og Per Lervik.

Komiteen arbeider for at Prestebakke stasjon skal fylles med aktiviteter og bidra positivt til aktivitet i historielaget og til glede for lokalsamfunnet på Prestebakke. Ved årsskiftet 2013/14 ble det inngått en 3-års leiekontrakt mellom historielaget og ROM eiendom. Eiendommen eies nå av BaneNOR Eiendom og leieavtalen ble i 2018 forlenget til 31.8.2020. I første etasje i stasjonsbygningen er det et fungerende kjøkken og møblert for møterom og salong. Lokalene er tilrettelagt for utleie. I annen etasje er det flere rom som kan benyttes til aktiviteter.

I forbindelse med Sensommerstevnet 2019 ble det som sedvanligsatt opp en utstilling av jernbaneeffekter i det opprinnelige venterom og ekspedisjonslokale. Det ble det også satt opp et postkontor med salg av frimerker og postkort. Kafédriften ble videre utviklet fra tidligere år og publikumstilstrømningen var også i år rekordstor. På søndagen ble ekspedisjonskontoret benyttet som stemmelokale for forhåndsvalg til kommune- og fylkestingsvalg.

Mot slutten av året fikk vi overta et modulbasert modelljernbaneanlegg. Det gir mulighet for hobby aktivitet og ny attraksjon på kommende Sensommerstevner.

Idd, 14.1.2019
 Tore Collett-Moen, komitéleder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *