Julegilde på Gamle Prestebakke

Av John Ljøner Andersen (Tekst og foto)

Styret i Idd og Enningdalen Historielag v/leder Kari Stumberg Omholt hadde gleden av å invitere til tradisjonelt julegilde på Gamle Prestebakke fredag 7. desember 2018 kl. 1800.

I invitasjonen ble det lovet sang og musikk og julenisse som ville dele ut gaver som deltakerne i tråd med tradisjonen hadde med seg til julegildet.

I år ble menyen julegrøt, kaffe og kaker. Rundt 45 hadde meldt seg på og kunne møte fram til flott pyntede småbord. Samtlige ble ønsket velkommen av leder Kari.

Nydelig risgrøt (med mandel) og drikke ble servert. Mandelen ble funnet og heldig vinner ble honorert med honning på glass. Bjørn Ramstad med to medmusikanter sørget for trivelig julemusikk, og kjente julesanger kunne synges.

Også i år fikk julegildet besøk av julenissen (Bjørn R.) som ble ropt inn med rungende «ho, ho» fra alle tilstedeværende. Han hadde med seg sekken full av gaver og sørget for utdelingen til alle som hadde vært heldige å kjøpe vinnerlodd.

Det ble servert kaffe og kaker supplert med mer musikk og sang. I løpet av arrangementet, kunne de som ønsket det, kjøpe årets utgaver av Ida og årskalenderen.

Et meget vellykket og hyggelig arrangement ble avsluttet ved at alle sang stående «Deilig er jorden».  Kari takket for laget og ønsket alle vel hjem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *