Historielagsmøtet på Orød Lystgård

Fra historielagsmøtet på Orød Lystgård torsdag 11. oktober kl. 1900.

I samarbeid med Anne Håbu og Tor Øvrebø inviterte Idd og Enningdalen Historielag til medlemsmøte på Orød Lystgård.

Av plasshensyn ble antallet begrenset til femti. Orienteringen fant sted i Vognremissen (2. etasje i det røde huset tvers over gårdsplassen). Etter at historielagsleder Kari S. Omholt hadde ønsket velkommen og takket Anne for at IEH fikk holde sitt møte på Orød, ga Torstein Disen en orientering om det private gravstedet som har ligget i en trelund ute på jordet foran lystgården hvor medlemmer av de tidligere eierfamiliene Leganger og Mamen i sin tid ble gravlagt, et gravsted som er lagt ned. Korsene er å finne på minnelunden på Os kirkegård.

Som følge av Anne og Tors omfattende restaureringsarbeid gjennomførte Anne et bildekåseri om forvandlingen av gården fra en forfallen ruin til en praktgård, inkludert omtale av restaureringen av sidebygninger og hageanlegg, mens forsamlingen kunne drikke kaffe og hadde noe å bite i. Etter kåseriet ble alle invitert til å besøke lystgården innvendig, hvor vi kunne se hvor utrolig flott lystgården også var blitt restaurert innvendige. En stor opplevelse for alle frammøtte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *