Gamle bilder på nett

På nettsidene til historielaget har man et billedarkiv med gamle bilder fra Idd. Nå er dette arkivet utvidet med ca. 1500 bilder og totalt nærmer vi oss nå 2000 bilder.

Siden 2012 har historielaget hatt en egen gruppe med ansvar for å samle og identifisere bilder fra Idd. Et av målene har vært at bildene skal tilgjengeliggjøres for allmenheten. Etter at gruppa i noen år har jobbet med innsamling, dokumentasjon og digitalisering har vi nå gleden av å innfri målet om tilgjengeliggjøring.

Gamle bilder er spennende. Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, og det er mye av vår lokalhistorie som kan dokumenteres gjennom materialet som samles inn. Derfor er bildene en viktig kilde i vårt arbeid med lokalhistorien.

Billedarkivet er organisert i ulike album, men har også en søkefunksjon. Merk at om du går inn i et album og deretter benytter søkefunksjonen vil du kun søke i aktuelt album. For å søke i hele arkivet må du søke fra arkivets forside. På samme vis kan du snevre inn eksisterende søk ved å søke videre fra gjeldene søkeresultat.

Har du flere opplysninger om bildene/motivene må du gjerne legge igjen en kommentar. En kommentarfunksjon finner du under hvert enkelt bilde.

Bildene er ment å brukes, men husk alltid å kreditere historielaget, eier og fotograf. Det oppgis på hvert enkelt bilde der dette er kjent. Se egen bolk for kreditering under bildene. Historielaget har regler og pristariff for bruk av bilder uten vannmerke. Ønsker du av ulike årsaker et bilde uten vannmerke kan du ta kontakt med fotogruppa for mer info om bruk og priser. 

Bildene vises som defaul med en lav oppløsning, men du kan klikke deg videre inn på bildene for å laste ned/vise versjoner i bedre oppløsning.

Fotoarkivet finner du her eller under menyvalget «Foto»

Selv om vi nå publiserer bildene på nett betyr det på ingen måte at jobben er ferdig. Fotogruppa fortsetter å samle bilder. De ønsker alltid kontakt med flere som sitter på gamle (og nyere) bilder fra Idd og omegn. Hjelp oss og dokumentere historien. Ta kontakt med fotogruppa eller kom innom på Gamle Prestebakke på gruppas møtedager (se datoer i kalenderen på idd.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *