Lansering av årets Ida

Sist lørdag var det forfattersamling og lansering av den 17. utgaven av historielagets årbok – Ida.

Den 17. utgaven av historielagets årbok har kommet fra trykkeriet, og som seg hør og bør inviterte historielaget alle forfatterne til lansering og tradisjonelt ertesuppelag på Gamle Presetbakke.

I alt er det 25 forfattere som har bidratt med årets bok som inneholder totalt 28 artikler fra nær og fjern fortid på Idd.

På Gamle Prestebakke var det lagets leder Eivind Løvås som ønsket årets bodragsytere velkommen til fest. Idas redaktor, Tor Hafsrød og bokkomiteens leder, John Solberg, informerte om årets bok og betydningen årboka har for historielaget.

Noen av årets bidragsytere holdt også innlegg der de belyste sine tema fra årets bok. Thorkil H. Lindskog omtalte popheltene fra Dalheim og hadde et morsomt telefonintervju på direkte med en av heltene, Christer Gavén som i dag bor på Vega.

Steinar Wennevold fortalte om Engelbrecht Hansen Hoffs beskrivelser av landskaper publisert første gang i 1792 i «Udkast til beskrivelse over Friderichshalds Bye og Friderichsteens Fæstning med de tvænde dertil grænsende Præstegjeld Idde og Berg beliggende udi Aggershuus Stift, det Smaalehnske Amt og Nedre Borgesyssels Provstie i Norge», førstegang utgitt i trykt form i 1792. Hoffs tekst inngår i beskrivelseslitteraturen som utgjør en viktig forløper for det som senere ble til faget geografi.

De rundt 35 tilstedeværende, hovedsakelig bidragsytere til Ida, hygget seg med både årets artikler, den tradisjonelle ertesuppa samt kaffe servert med pepperkaker og sjokolade.

Idas redaktør, Tor Hafsrød
Hyggelig lag for forfatterne på Gamle Prestebakke
Omlag 35 hadde funnet veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *