Svein Syversen forteller om «Fjella»

Torsdag 23. november kl. 19.00 kommer Svein Syversen til Gamle Prestebakke for å presentere sin nye bok om «Fjella». Her tar han for seg Ankerfjella, Ertemarka, Prestebakkefjella, Ør, Kornsjø og Boksjøene. Velkommen du også!

Svein Syversen fotografert av Morten Paulsen.

Svein Syversen er kjent for mange haldensere fra sin tid som ansatt i Halden kommune. Nå er han tilbake, og han har i løpet av de siste tre åra skrevet bok om natur, kultur og historie i utmarksområdene nord og øst i Idd og Enningdalen og sør i Aremark. 

Det er blitt flere bøker fra Svein Syvernsens hånd om «Fjella i Østfold». Dette er den tredje i serien. Denne siste boka er på femhundre sider og har tusenvis av bilder – med andre ord er det blitt bok med tyngde!

Svein Syvernsens Fjella-bøker særmerkes av perspektivet: Mens historien som regel fortelles sett fra sentrum og ut, der historien om folket i utmarka blir behandlet sist og som regel minst, har Svein Syversen i sine bøker snudd perspektivet. Han tar utgangspunkt i de karrige områdene som ikke bare skiller bygdene, men som også binder dem sammen. Her følger vi geografien, naturen og menneskene. Spesielt for denne tredje boka er det at han har tatt med en stor mengde eldre fotografier.

Velkommen til Gamle Prestebakke torsdag kveld! Historielaget serverer varme pølser og lefser, brus og kaffe mot 50 kr i entré, og det blir mulig å få kjøpt bøker av Svein Syversen. Dessuten kan du få kjøpt historielagets årbok og kalender!

Vi håper mange blir med!

Hilsen historielagets bibliotekskomité! 

Les mer i HA (krever abonnement)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *