Kurs om geologi og landskapsutvikling

Historielaget inviterer til kurs om geologi og landformutvikling som grunnlag for forståelse av utformingen av kulturlandskapet i Østfold med vekt på Haldenområdet med eksempler fra Idd og Enningdalen.

Kurstilbud

Nå har du ny mulighet til å lære såpass mye om geologi og landskapsutvikling at du får et forbedret grunnlag til å forstå kulturlandskapet rundt deg. Historielaget inviterer til det 3. kurset for deg som er interessert i temaet og som ikke har vært deltaker på tidligere kurs. Kurset henter også denne gangen bakgrunnsstoff fra Idd og Enningdalen, fra andre deler av Halden, fra Østfold og fra den vide verden.

Om 2015-kurset:

Kurset vil bli holdt i lokalene til Høgskolen i Østfold på Remmen på tirsdager med kursstart tirsdag 10.feb. 2015 kl. 18.00. Kurset har en ramme på 5 kurskvelder á 3 klokketimer med unntak av de to siste kurskveldene med henholdsvis 4 og 5 klokketimer. Planlagte datoer er i tillegg 10.mars, 24.mars, 21.april og 05.mai 2015. Kurslærer er førstelektor Steinar Wennevold og kurset vil bestå av forelesninger, praktiske øvelser og ekskursjoner. Ekskursjoner i Haldenområdet med vekt på Idd/Enningdalen er planlagt gjennomført de 2 siste kurskveldene.

Materiell og kursavgift

Kursavgiften er satt til 350 kr. for å dekke innkjøp av kartbladet ”Iddefjorden” og kvartærgeologisk kart Halden. Du vil også få utlevert annet undervisningsmateriell som artikkelen ”Landformene i Østfold” (2002) av Tormod Klemsdal. Kart og øvrig kursmateriell får kursdeltakere beholde etter fullført kurs.

Påmelding:

Ønsker du å melde deg på kurset, må du vende deg til John Ljøner Andersen på e-post: johand@halden.net eller ved en sms/telefon 900 79 574 så snart som mulig. Påmelding vil skje fortløpende fram til kurset eventuelt er fulltegnet med 15 deltakere. De som har meldt seg på, vil senest få melding om kursplass 3. februar 2015. Ta gjerne kontakt om du ønsker ytterligere informasjon.

Kart fra 1761 – Smålenenes amt nr 60: Carte over Situationen østen- og sydenfor Frederichsteens Fæstning langs med den svenske Grændse og Ide Fjorden. Kartverkets historiske kart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *