Bilder fra høstvandringen

26. september 2010 arrangerte Idd og Enningdalen Historielag høstvandring med Erling Fosser som kjentmann og historieforteller. Han tok oss med på en fottur gjennom skog og over åsrygger fra Ånerød mot Blakkemosen. Vi ble kjent med navn som Munkekjerka, Korneliushytta og Damtjern, og i skogene ved Ånerød er det tradisjoner knyttet til krigere og gamle veifar.

Utgangspunktet var kraftstasjonen fra 1907 ved bunnen av fossen. Vandringen startet med foredrag inne i kraftstasjonshallen, før vi bega oss opp langs fossens sørside. De siste sagene ble nedlagt i 1909, men det er fortsatt rester etter flere generasjoner sager, demninger, vannrenner og turbinrør.

Karl 12s hus, kommunegrenser, Tistedalen kirke og Vognalliansens verksted og garasje var de videre målene for turen. Takk til alle som bidro, bl.a. Torfinn Moen, Ole P. Hagen, Vidar Larsen og turleder John Solberg. En særlig takk til Britt og Trond Velund, som åpnet hus og hage for nærmere 100 historielagsvandrere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *