TV-teater spilt inn på Prestebakke

I disse dager sendes en tv-serie på TVØstfold. Deler av serien er spilt inn på Gamle Prestebakke.

Serien er en dramatiseringen av historien om giftmordersken Sofia Johannesdatter. Hun ble halshogt som den siste kvinne i Norge i 1876, etter bl.a. å ha myrdet Cathinka og Nils Anker Stang. Ugjerningene foregikk i det store herskapshuset på Stangs plass i Halden. Dette huset er ombygd, så interiørscenene ble i steden spilt inn i historielagets hus på Prestebakke. Stedsvalget var historisk begrunnet: Prestebakke gård var i sin tid var eid av nettopp Nils Anker Stang.

Per Georg Johansen fra TV-Østfold er produsent, Bosse Moen har laget dreieboka, og Tom Freddy Black har stått for kamera og klipping. Frank Kiel Jacobsen er historieforteller, mens skuespillerne kommer fra Ida Amatørteater. I tillegg stiller Jan Roger Eriksen med hest og vogn, og Fredriksten Artillerie Compagnie fyller soldatrekkene.

Hvis du ser nøye på tv-bildene, vil du kanskje kjenne igjen flere scener fra historielagets hus. Både Prinsestua, Margretestua, Gamlekjøkkenet, loftstrappa, loftsgangen og kjelleren ble brukt under opptakene – i kjelleren filmet man fengselsscenene. Også rekvisiter ble lånt ut, f.eks. fikk en bikube fra historielagets stabburet gjøre tjeneste som kurv til å fange opp det halshogde hodet i…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *