Årsberetning fra skoleplansjegruppen – 2008

I Halden kommunes skoler oppbevares det et sted mellom 2–3000 skoleplansjer. Disse plansjene er de fleste steder ikke systematisert eller registrert på noen som helst måte. Plansjene representerer en viktig del av skolens historie og bør regnes som et viktig bidrag til vår kulturhistorie.

Gruppens mål er å registrere alle plansjene ved hjelp av fotografering og registrering på data. I første halvdel av 2008 fikk skoleplansjegruppen uforutsette problemer som førte til stans i registreringsarbeidet. Lokalet vi lånte i Tollboden ble utsatt for hærverk der Pc og alt annet ble ødelagt. Kommunen trengte så lokalene til andre ting og dermed sto vi uten husrom. Løsningen ble et rom på Bergheim (det gamle sykehjemmet). Der har vi kontrakt frem til mars 2009 med forhandlingsrett på videre leie (vederlagsfritt).

Fotoutstyr kom på plass i oktober, og ved hjelp av Tom Andreassen har vi endelig kommet i gang med fotografering og registrering. Ny datamaskin har vi fått fra historielaget.

Vi har kommet et godt stykke på vei med plansjene på Iddevang skole (ca. 470 stk.). Hver tirsdag møtes vi og fotograferer og registrer et sted mellom 15–25 plansjer. Arbeidet går raskere for hver gang ettersom vi blir mer fortrolig med utstyret og beregner at antall plansjer som blir registrert vil øke vesentlig i tiden fremover.

Gruppen består av Ola Berglund, Hanne Røed og Anne Sætre Jensen. Fagkonsulenter er Tom Andreassen og Jarle Heed.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *