SLEKTSGRANSKERGRUPPEN 2003

De aktive hele 2003 har vært Anne K. Sætre Jensen, Heidi Kjellin Brynildsen, Stein Gjerløw, Gunvor og Knut Brække. Dessuten Johnny og Willy Simensen som sitter hjemme og registrerer og kontrollerer for hverandre. Inger-Lise og Arne Signebøen er nye som registratorer og har vært med oss siste halvdel av året. I alt har det vært 18 registrerings-kvelder.

  • Den 20. januar hadde vi 7 aktive møte med foreningen DIS-Østfold ved Anne M. Sandhaug og Dagfin Ugelstad Larsen om registrerings-programmene BD87 og Augustus.
  • Fra den 4. februar til den 11. mars var Anne K. Sætre Jensen leder for kurs i slektsgransking med 8 deltakere. Kurset gikk over 4 kvelder og var lærerikt og grundig forberedt.
  • På medlemsmøtet den 10. april sto gruppa for programmet. Jarle Heed orienterte hva som gjøres i Østfold Historielag, bl.a. svenske-innvandringen. Anne tok for seg forskjellige kilder man kan bruke i slektsgranskingen. Stein fortalte om hva som kan ”krydre” kirkebøkene. Gunvor fortalte om hvilke muligheter det er å søke på Internett i inn- og utland. Knut viste hvordan en kirkebok kan se ut i original på fisch og hvor mye mer lettlest den blir på papirkopi. Han viste også noen gamle bilder i håp om å finne navn på noen ukjente personer.
    Slektsgranskerrommet ble vist fram. Der har vi 5 leseapparater, 4 data-maskiner, hvorav 2 med internett-tilkobling, en skriver og dessuten mikrofilmkort fra Haldendistriktet og noen av de svenske grensebygdene.
  • Wenche-Lise Halvorsen har hjulpet oss med å få oppjustert datamaskinene og vi er henne stor takk skyldig. Heidi, som er den mest datakyndige av oss, fikk fine tips om ev. hjemmeside.
  • I 2003 har det vært 10 forskjellige som har fått hjelp. Anne og Stein tar det meste, mens Gunvor prøver å finne norske slektninger for Amerikanere og er den som tar seg av kommunikasjoner over Internett.
  • Til ”Sensommerstevnet” 30. og 31.aug hadde vi ferdige de 2 første heftene for salg. Det er ”Forlovede og viede i Idd 1720-1770” og ”Forlovede og viede i Enningdalen 1720-1789”. Dette var mye arbeid som Gunvor og Knut tok det meste av. Uten Knut Egil Hamres hjelp hadde vi nok ikke fått det til. Han måtte også kontakte Ola Tovmo for finjustering av selve programmet. Begge var til uvurderlig hjelp og har fått takk i selve heftene. Også i år var det Anne som arrangerte en kjempefin utstilling i Berg Sparebank forut for ”Sensommerstevnet” og her var heftene våre med.
    Disse registreringene skal også ut på Internett i nær fremtid, kanskje allerede i mars. Mulig som de første fra Østfold.

Vi synes det er full fart i gruppa og ønsker flere medhjelpere velkommen.

Knut Brække

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *