Historiske vandreruter – «Hallevägen» – årsmelding for 2022.

På initiativ fra Tistedalen Friluftslag (TFL) ble det opprette et samarbeid om en «ny» vandrerute.

Bakgrunnen var et samarbeid mellom Riksantikvaren og Den norske Turistforening (DNT) om såkalte «Historiske vandreruter». Målsettingen var ett slikt opplegg i hvert fylke (gamle fylkene). Idéen var å sette fokus på den gamle handelsveien mellom Rävmarken og Halden. Denne kalles «Hallevägen» på svensk side og det er dette navnet som prosjektet bærer. Det skal være overnattingsmuligheter på vandringsleden (bl.a. Budalsvika) og det skal informeres om de historiske plasser på Hallevägen.

Søknaden ble godkjent og det har vært avholdt møte med Dals Eds kommun og Nasjonalparkforvaltningen for Tresticklan. Målsetting var en lansering av Hallevägen høsten 2022, men dette er nå utsatt til mai 2023.

TFL har prosjektledelsen, og prosjektgruppa består av: Prosjektleder Einar Skontorp, TFL, Morten Skadsem, leder, løypegruppa TFL, Ann-Kristin Dahl, leder, turgruppa TFL, Svein Norheim, leder Idd og Enningdalen Historielag/ Økomuseum Grenseland, Tor-Håkon Nordenhaug, Frivilligkoordinator, Halden Kommune, Magne Rannestad, kommandant, Fredriksten festning.

Hallevägen får sin start på Rävlyckan i Rävmarken. Foto: Svein Norheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *