Sommertur til Midgard Vikingsenter

Lørdag 29. juni 2019 var Idd og Enningdalen Historielag på sommertur til Midgard Vikingsenter i Borre. Vikingsenteret inneholder utstilling av funn fra utgravinger i Vestfold og viser at området har vært et maktsenter i vikingtiden. Gravgodset viser de flotte gjenstandene de døde fikk med seg til etterlivet. I en av gravhaugene ble det i sin tid gravet ut en stående hest med seletøy. 

I Borreparken er Nordens største samling av monumentale gravhauger fra yngre jernalder. Parken er et flott område mye brukt som turmål. Bare en av haugene er fullstendig utgravd. Det er skipshaugen, der de fant hesten. Haugen ble gravet ut så tidlig som i 1852. De andre haugene har vært utsatt for gravrøvere.

Gildehallen er en rekonstruksjon av slik man tror festhallene til vikingene kan ha sett ut. Den er et skikkelig statussymbol hvor høvdingen kunne vise sin posisjon og makt ved å innby til gilde. Gildehallen er bygget med åpent ildsted og røykåpning i taket, flott utsmykket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *