Filmkveld med Tex Strandberg

Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle “overraskelsesfilmer” fra sitt rikholdige filmarkiv.

Tex Strandberg har i mange år hatt film som hobby, og han har filmet ved utallige lokale begivenheter. I mange tiår har han også vært aktiv i styret i Halden Video- og Smalfilmkubb, og det er denne klubben som fikk laget den første filmen vi skal se denne gangen. Filmen er tatt opp tilbake på 1970-tallet og viser Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård.

Den andre filmen er fra restaureringen og tilbakekomsten av DS «Turisten», fra den ble reparert på verft i Brevik til den i 2009 med stor festivitas kom tilbake til Halden og til Haldenvassdragen.

I tillegg har Tex også lovet å ta med seg noen riktig gamle godbiter som overraskelse. I alt blir det en drøy times filmvisning, pluss fortelling av historier – samt mat:

Det serveres pølse og brus, kaffe og lefser. Pris for inngang og mat er 50 kr. Åpent for alle!

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *