Kampene ved Prestebakke 1808 – en historisk 210-årsmarkering

Helga 15.-17. juni vil Iddske Compagnie, Idd og Enningdalen Historielag og Enningdalen Menighet markere at det er 210 år siden kampene ved Prestebakke kirke.

Fredag 15. juni kl. 20.00 starter vi med omvisning og kåseri ved Jens Bakke i og ved Prestebakke kirke – tema “Kulehull og svenskegraver”. 

Lørdag 16. juni kl. 14.00 inviteres det til Gamle Prestebakke fra kl 14.00, der det er historisk leir på tunet, matsalg og visning av militærhistorie fra flere militærhistoriske foreninger fra Norge og Sverige. Halden historiske Samlingers utstilling om krigen 1808 – “En förbannad historia” – vises i Svenskestua. 

Lørdag kl. 15.30 blir det korum (feltandakt) på tunet og avmarsj for en historisk vandring med bl.a. Magne Rannestad og Helge Warberg. Vandringen ender på kirkebakken kl. 16.30, der de historiske avdelingene markerer 210-årsminnet av kampene. 

Søndag 17. juni kl. 11.00 blir det historisk gudstjeneste i Prestebakke kirke ved sogneprest Reidar Finsådal, som avsluttes med blomsternedleggelse ved soldatgravene fra 1808 ved historielagsleder Kari Stumberg Omholt.

Alle arrangementene er gratis for publikum takket være tilskudd fra Halden kommune, Sparebank1stiftelsen Halden og Clara Lachmanns fond. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *