Båttur på Iddefjorden

Søndag 23. juli inviterer historielaget sine medlemmer til båttur på Iddefjorden.

Vi leier fiskebåten til Rune Midtlien som tar max 30 passasjerer. De fleste av disse  får plass under tak. Turen koster kr. 200 pr. person. (Husk å ta med kontanter)

Vi starter fra Rekecafeen kl. 11. Vi kjører innover Iddefjorden, forbi Rødnabbene ogt Monolittbruddet.  Deretter krysser vi fjorden og drar til Krokstrand, hvor vi går i land mtrent kl. 1230.  Der møter vi lokalhistoriker Harald Simonsson som skal  vise oss litt rundt og fortelle om tidlige tiders stenhoggervirksomhet og annen lokalhistorie fra stedet.

Vi går i båten igjen etter ca 1 time, og regner med å være i Halden igjen kl. 1430.

Tilbake i byen tenkte vi det kunne være hyggelig med et felles måltid på Rekecafeen. Rasmus Boberg, som driver cafeen, sier vi kan bestille hva vi måtte ønske fra menyen. Cafeen har spesialisert seg på sjømat. De har fiskesuppe, skalldyrstallerken, rekesmørbrød og dagens fangst, for å nevne noe. Han sier at han gjerne kan lage noe annet også, hvis det er noen som ikke ønsker sjømat, f.eks. en kyllingrett. Prisene ligger på ca 180 til 250 kr.

Hvis dere synes dette høres hyggelig ut, og dere har anledning til å være med, så meld dere på til :   

Eivind Løvås, tlf. 464 30 778 eller på mail: eivlovas@hotmail.com innen mandag 17. juli. De første 30 som melder seg på får plass. Alle medlemmer i historielaget er velkomne.

Skipperen, Rune Midtlien, sier at hvis det skulle blåse noe forferdelig og regne helt vannrett, da anbefaler han at vi ikke drar, men vi har klokketro på pent vær!

Vel møtt til en hyggelig sommertur på sjøen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *