Påsketur med guidet kulturminnevandring

Historielaget arrangerer 2. påskedag en guidet kulturminnevandring på Skriverøya for byens turorienterere. Vi skal da vise frem kulturminnene og arbeidet vi gjør for å bevare disse.

Oppmøte: 2. påskedag kl. 11.00 på parkeringsplassen ved overgangen til Skriverøya.

TurOrientering arrangeres av klubber tilsluttet Norsk Orientering og er et av Norges største mosjonstilbud med over 50.000 deltakere i alle aldre. I Halden legges det ut 8 løyper rundt omkring i kommunen, og i tillegg legges det egne løyper for Barn og Familie. Mange av løypene går i nærheten av kulturminner. De fleste av løypene er i år lagt til Idd (Ystehede, Prestebakke, Skårefjell, festningen og Ertemarka).

Turorienteringspostene legges ut for salg rundt 1. mai, men allerede nå er det lagt ut en gratis påskeløype. Løypa går i området Ystehede/Hovsfjellet, og de fleste postene er lagt i umiddelbar nærhet til kulturminnene i området. Har du lyst til å prøve turorientering kan du enten laste ned kartet på http://www.tur-o-halden.no/, eller møte opp til kulturminnevandringen på Skriverøya 2. påskedag kl. 11. Her vil det både være ferdig utskrevne kart, og mulighet for å spørre om de tingene du lurer på om turorientering.

Turen er åpen for alle. Velkommen!

Lars Erik Myhre
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *