Komiteen for intervju og registrering av kulturminner

I 2015 har gruppa bestått av Marit Bokerød Hansen, Kåre Gribsrød, Trond Bakke, Bjørn Jensen, Marit B. Hansen, Tom Eilert Magnussen, Sigmund Eriksen, Bjørn Gimming, Trygve Gjessing, Arnfred Antonsen, Arnfinn og Mai Norderhaug og Ulf Vidar Larsen.

kulturminne.jpg

Gruppa er delt i 2.  Den ene tar for seg registrering av kulturminner og husmannsplasser, den andre registrering av gamle stedsnavn i Idd og Enningdalen.  Første gruppa er snart ferdig med å besøke husmannsplassene som Ruth og Sigurd Buer registrerte i sin tid, ca. 165 i alt.  Når vi så er ferdig skal vi begynne i nordre del av Idd.  Den andre har vi ikke kommet i gang med, men starter opp rett over nyåret. 

I tillegg har vi vært på et intervju hos en gammel dame på Østad Aldershjem, i Bullaren i Sverige, og som nettopp hadde fylt 100.  Hun var den siste nå gjenlevende som har bodd på husmannsplassen Saga ved Elgåfossen. 

PS!    Hvis det er noen som er interessert i å være med å registrere kulturminner eller intervjuer interessante personer, trenger vi alltid personer som kan gjøre en innsats.  Ta kontakt med en av medlemmene i gruppa eller Ulf Vidar Larsen, tlf. 69196282/99508381.

Idd, 24.1.2016
Ulf Vidar Larsen – Komiteeleder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *