Program for høsten 2015

Utover høsten kan vi friste med et variert program. Eksakt tidspunkt og oppmøtested vil publiseres når tiden nærmer seg. Følg med på idd.no!

Sensommerstevne

Lørdag 29. og søndag 30. August

Tema for årets stevne er Kulturminner i nabolaget.

Fra kl. 12 til 17 på lørdag. Gudstjeneste i Prestebakke kirke kl. 11 på søndag. Deretter fortsetter vi på Gamle Prestebakke til kl. 17 også på søndag.


 Pilgrimsvandring

Lørdag 26. september

Et fellesarrangement med Haldens Minder, Berg, Rokke og Asak historielag og Kirken. Vi går i to grupper. En starter ved Idd kirke og en ved Berg kirke. Det blir historiske stopp undervegs. Begge vandringene ender opp ved Immanuelskirken hvor det blir suppe, foredrag om Middelalderprosjektet ved Anne-Sophie Hygen fra Fylkesmannen og en tidebønn.


 Høsttur på Ør

Søndag 4. oktober
 

Historielagets turkomite arrangerer en rundtur på Ør, hvor vi er innom Ør Glassverk, Bergstien, Torgalsbøen og Ør Gård.


Informasjonsmøte

22. oktober
Gamle Prestebakke

Vi får besøk av avd.dir. Gaute Jakobsen fra Østfold Museene. Han gir oss førstehåndsinformasjon om museene, hvordan de er organisert og hva de inneholder.


Bokmøte

19. november
Gamle Prestebakke

Vi får besøk av Thore H. Wiik fra Moss, som har skrevet boka om Riksveg 1. Vegen fikk betegnelsen i 1928. Den gikk fra Oslo, gjennom Berg, Halden, Idd og til Kornsjø. Riksveg 1 besto fram til 1965. En meget god foredragsholder kommer og forteller oss om Riksvegens ca 40 år lange historie. Boka er godt illustrert med gamle morsomme bilder, også lokale.

I tillegg vil Tom Thowsen presentere sin historiske spenningsroman «Den hvite dame». I boka tar han for seg to av de mest hardnakkede historiemysteriene fra Halden; sagnet om «Den hvite dame» på Fredriksten og mysteriet med den hemmelige gangen mellom Fredrikshald og Fredriksten. I boka får begge sagnene sin forklaring. Boka gis ut på Fredrikshalds bokforlag, og forlegger Roger Prang vil også være til stede.

Begge forfatterne har med bøker for salg


Førjulsgilde

4. desember
Gamle Prestebakke

Tradisjonelt arrangement med god mat og interessante poster på programmet.


 Slektsgranskergruppa

Lurer du på slekta? Legg et besøk til slektsgranskerne, som har åpet loft på Gamle Prestebakke under sensommerstevnet 29-30. august (kl. 12-17). Videre tar de i mot besøk 8. september, 6 oktober og 3. november (kl. 18-21) Det er plass til flere interesserte på slektsforsker loftet . Kontakt leder Åshild Jensen på mob:  419 32 700.


Biblioteket

Biblioteket på Gamle Prestebakke er åpent torsdagskvelder ut mai kl 18.00 – 21.00. Velkommen til kaffe og boklån!


 Følg med på idd.no

Her finner du oppdatert info om laget og om bygda. Besøk oss også gjerne på Facebook – her har vi over 600 likandes venner! Kom gjerne med innspill til nett-redaktør Anders Samuelsen.


Husk å registrere grasrotandelen

… hvis du spiller Lotto etc! . Det koster deg ikke noe men gir laget penger. Historielaget har nr. 981 608 852.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *