Bokpris til historielaget

Østfold Historielags bokpris for 2014 ble lørdag tildelt Idd og Enningdalen Historielag for årboka «Ida – Kulturbygd i grenseland – 2014».

Dette var andre gang at Idd og Enningdalen Historielag mottok denne prisen. Første gang i 2008.

Østfold Historielags bokkomitè roste boka for innholdets variasjon og fremhevet spesielt Ivar Bjørndals stykke om «Carl Adolph Dahl – byfogd i fred og krig» og Einar Krossbakkens stykke om «Mads Berg – en betydningsfull person for sangen i norsk skole gjennom 100 år».

Eivind Løvås mottok prisen på vegne av Idd og Enningdalen Historielag og redaksjonskomiteen, og uttryte stolthet og takknemlighet. Han nevnte at komiteen besto av 6 medlemmer og alle var amatører når det gjaldt bokutgivelser.

Løvås sa videre at redaksjonen vektlegger å nå et så stort publikum som mulig og derfor ha stoff som spenner over et vidt spekter. Å få en slik pris fra Østfold Historielag gir oss inspirasjon til å fortsette med utgivelser i årene framover, selv om det krever utrolig mye arbeid.

Eivind Løvås (t.v.) mottok prisen på vegne av Idd og Enningdalen Historielag fra bokkomiteens medlem i Østfold Historielag, Ola Jonassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *