Medalje fra Grytviken

Medalje fra Grytviken i Syd Georgia ble funnet av Østfold Metalldetektorklubb på Sensommerstevne på Gamle Prestebakke.

En medalje fra hvalfangststasjonen Grytviken i Syd Georgia ble funnet av Østfold Metalldetektorklubb på Sensommerstevnet i år. Den er anløpet av korrusjon. Ikke så rart siden den ble funnet en god bit under torva. Den har åpenbart ligget der noen år. Teksten på medaljen er: “Skirendet 1922 Grytviken South Georgia”. Hvalfangstmuseet i Sandefjord har en tilsvarende i sin samling. Der står det at det er en sølvlegering.

Dette er jo morsomt, men enda morsommere ville det være om vi kunne koble en person til medaljen. Lite sannsynlig antagelig, men hvis det allikevel skulle være noen som kjenner til en hvalfanger som en eller annen gang kunne ha spankulert i haven på Gamle Prestebakke så ville det vært interessant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *