Program for høsten 2014

Utover høsten kan vi friste med et variert program.


Sensommerstevne

Lørdag 30. og søndag 31. August
Gamle Prestebakke, kl 12.00-17.00.

Lørdag – Avduking av bauta på Prestebakke Skole – Skolens Sangbok 100 år – kl. 11.00
Søndag – Sensommergudstjeneste i Prestebakke kirke – kl. 11.00

Igjen blir det liv i alle hus, på tun, i hage og på Prestebakke Jernbanestasjon! Marked med husflid, håndverk, grønnsaker, lokale produkter, modelljernbane og historiske traktorer. Sang og musikk, bl.a. Pytt i Panne og Allsang i hagen på lørdag. Søndag spiller Halden Blåsekompani og Lekvoldgutane til musikk på tunet samt opptredener ved barn fra Prestebakke skole. I de gamle bakerovnene fyres det på skift, hvor det bakes boller og brød helga igjennom. På tunet serveres det rømmegrøt og vafler, etc.

I Svenskestua vil Skjeberg Øl Lag vise frem øl brygging. Slektsgranskerne har åpent loft i Hovedhuset. Det bys på Sopptur (søndag) ved Halden Soppforening, gamle og nye bøker, tjærebrenning, tombola og Østfold Detektorklubb demonstrerer metallsøking (søndag).

På Stabburet kjernes det smør og det gamle landhandleriet holder åpent. I Steinhuggermuseet og på utsiden i Hoggerskuret demonstreres verktøy og steinhogging. Det blir snekkerverksted hvor barn kan lage trebil, fuglekasser og male korn. Vi får besøk av sadelmaker, smed, linklubben, lokale matprodusenter, husflidutstilling, salg av treleker og tinnstøping.

Loppemarkedet holder til i redskapshuset. Vi har allerede fått inn mange lopper, men vil gjerne ha fler! Rydd i kjeller og på loft og ring Anders Samuelsen (95828871), Tore Collett-Moen (90025506), Jarle Heed (909 45 997) eller lever på Prestebakke på tirsdag og torsdags kveldene.

Sensommerstevnet er gratis og åpent for alle!

Velkommen til en hyggelig helg på Gamle Prestebakke!


 Høsttur langs den «Gamle skoleveien» på Bokerød

Søndag 21. september

Historielagets nyoppnevnte Turkomité inviterer til høsttur på Bokerød. Vi følger stien gjennom skogen som flere av elevene på gamle Bokerød skole måtte gå for å komme seg frem og tilbake på skolen. Vi går bl.a forbi den gamle husmannsplassen «Minka».  OBS! Vi kommer nærmere tilbake til kl. slett og oppmøtested.


 Samlermesse på Gamle Prestebakke

Torsdag 16. oktober kl 18.00 på Gamle Prestebakke

Bibliotekskomiteen inviterer til Samlermesse på Gamle Prestebakke torsdag 16. oktober kl. 18 – 20.30. Antikvariske bøker, gamle trykk, postkort, frimerker og andre samleobjekter. Bl.a. kommer Ruuds Antikvariat fra Mysen og Dalslands Antikvariat. Salg av mat og drikke.


 Medlemsmøte på Gamle Prestebakke

Torsdag 6. november kl 19.00 på Gamle Prestebakke

Roger Prang presenterer sin nye lokalhistoriske bok, «Oberst Heide og gården Heiderød». Svein Olav Hansen kåserer om ”Den begynnende industrialiseringen på 1800-tallet, nødsårene og sosiale endringer”


 Kulturkveld i Prestebakke kirke

Torsdag 20. november kl 19.30 – kl. 21.30 i Prestebakke Kirke

I forbindelse med bispevisitas arrangerer Menighetsrådet på Idd og Idd og Enningdalen historielag kulturkveld med tema: «Frihets- og forankringstanken gjennom 200 år» med bl.a. kåseri av Jens Bakke: «Fra Eidsvoll den gang til Halden i dag» og allsang fra Mads Bergs skolesangbok.


 Førjulsgilde

Fredag 5. desember kl. 18.00 på Gamle Prestebakke

Tradisjonen tro arrangerer vi tradisjonelt Julegilde med god mat og interessante poster på programmet. Detaljene kommer vi tilbake til når tiden nærmer seg.


Slektsgranskergruppa

holder til på loftet på Gamle Prestebakke. De har samlinger 30. – 31. August under Sensommerstevnet kl. 12 – 17, 23. September kl. 18 – 21 og 4. November kl. 18-21. Kontakt leder Åshild Jensen på mob:  419 32 700.


Fotogruppa

Kontakt Ulf Vidar Larsen, mob 995 08 381


Følg med på idd.no

Her finner du oppdatert info om laget og om bygda. Besøk oss også gjerne på Facebook – her har vi over 500 likandes venner! Kom gjerne med innspill til nett-redaktør Anders Samuelsen.


Husk å registrere grasrotandelen

… hvis du spiller Lotto etc! . I 2013 gav dette historielaget et tilskudd på 21 300 kr! Historielaget har nr. 981 608 852 og oppgis ved registrering.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *