Gå Bergstien i sommer!

Bergstien går fra Tistedal til svenskegrensen ved Søndre Boksjø, en strekning gjennom skog og over åser og myrer på 24 kilometer. Det er opplevelser å hente på alle 24!!

I vinter og vår har en komité bestående av medlemmer fra Idd og Enningdalen Historielag, Idd Sportsklubb og Tistedalen Friluftslag jobbet med å få ryddet og merket Bergstien på nytt. Stien var i ferd med å gro igjen mange steder og de velkjente blå ringene med prikk i som var merkingen tidligere, var borte mange steder.

Fra slutten av mars har arbeidet i skogen pågått. Komiteen og mange andre frivillige har jobbet iherdig. Det er ryddet flere kilometer gjennom tidligere hogstfelt, og det er «frisert» langs stien for øvrig.

Når dette leses er hele Bergstien, fra demningen i Søndre Boksjø, til «Turistenbrygga» i Tistedal ryddet og merket med lys blå maling. Ring med prikk er ute, nå er merkingen kun en vannrett strek på trærne.

Det vi ønsker oss nå er at stien brukes!

Hvis du ikke har tid eller ork til å gå alle de 24 kilometerne på en gang, kan turen utmerket godt deles opp i mindre deler. Det er bare å ta for seg kartet og bestemme seg for hvilken del som skal gås i dag.

Det er også overnattingsmuligheter underveis. Det er gapahuker på Skårefjell, ved veien til Ånerød og ved Blanktjern.

En tur langs Bergstien tar deg gjennom et variert og naturskjønt område hvor «villmarksfølelsen» kommer fort. Det er jo også mulig å ta avstikkere til Svenskegravene eller Hussteinen.

Ta en tur på Bergstien i sommer!

Jan-Erik Bjerkeli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *