Om Ragnar Danielsen på Gamle Prestebakke

Torsdag 20. mars kl. 19.00 kommer Oddvar Rakeng til Gamle Prestebakke for å fortelle om musikeren Ragnar Danielsen, tistedølen som kom til å prege mye av etterkrigsåras populærmusikk. Anne Rogstad vil traktere pianoet.

Oddvar Rakeng utkom i fjor med bok om komponisten, pianisten, kapellmesteren og arrangøren  Ragnar Danielsen (1917-1976)

Ragnar Danielsen var født i Tistedal. Han kom til å prege mye av etterkrigsåras populærmusikk ved sine eminente arrangementer både i NRK og ulike grammofonstudioer i hovedstaden. Gjennom arrangementer og orkesterledelse kom han til å få stor betydning for kjente navn som Alf Prøysen, Vidar Sandbeck, Erik Bye – og ikke minst 1950-åras Ønskekonsert-stjerner: Søstrene Bjørklund.

Som komponist markerte han seg helt fra ungdomsåra innen sjangeren ”light music”. Særlig Stavangerensemblet, men også Filharmonisk Selskaps Orkester og Kringkastingsorkestret, benyttet hans verker. Til hans mest kjente komposisjoner hører Kaprifolium, Vannliljer, Valse caprice, Lystig Intermesso og Musikalske flanerier. Danielsen var ansatt i muskkavdelingen i NRK i en årrekke.

Til torsdagens arrangement nystemmer vi pianoet på Gamle Prestebakke, og Anne Rogstad vil traktere det ved framføring av en av Danielsens komposisjoner: Vannliljer.

Forøvrig serveres det kaffe og kaker, og møtet er åpent for alle!

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *