Gruppa for registrering av kulturminner – 2013

I 2013 har gruppa bestått av Thorolf Buer, Tor Karlsen, Odd Finholt, Rolf Erik Torgersen, Marit Bokerød Hansen, Sigmund Eriksen og Ulf Vidar Larsen.

Vi er ferdige med registrering av de fredede kulturminnene, 168 i alt. I tillegg er det ca 60 udefinerte og ca 15 som må besøkes på nytt.  De lokale kulturminnene har vi registrert ca 50.  Totalt har vi vært innom ca 235 kulturminner i distriktet.

Nå er gruppa godt i gang med å besøke husmannsplassene som Ruth og Sigurd Buer registrerte for å ta GPS posisjoner og nye bilder.  Hvis man besøker hjemmesiden til Idd og Enningdalen Historielag (www.idd.no) så vil man finne “kulturminnekart” og der vil man se hvordan det vil bli etter at vi har lagt bildene ut på nettet.

Prosjekt “Redutten” er ferdig.  Her hadde vi en markering sammen med kulTURvandring i Halden hvor Idd og Enningdalen Historielag var arrangør.  Til god hjelp av Fredriksten Artillerie Compagnie som avfyrte salutter ble det en fin markering.

PS!    Hvis noe av dette virker interessant det vi holder på med, enten kultuminnereg. eller rydding av kulturminner, trenger vi alltid personer som kan ta i et tak.  Ta kontakt med Ulf Vidar Larsen, tlf. 69 19 62 82 / 995 08 381.

Idd, 14.1.2014
Ulf Vidar Larsen
Komiteleder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *