Program for høsten 2012

Høstens program er klart. Mange spennede aktiviteter å se frem til. I tillegg dukker det alltid opp andre aktiviteter som vi eller nærliggende organisasjoner arrangererer. Disse rekker vi ikke å informere om pr. post. Følg med i kalenderen på www.idd.no.


Lørdag 22. september kl 11.00 – frammøte ved Kula

Høstvandring til Karelske neset

Høstvandringen går forbi heller og gravrøyser fra bronsealderen fram til ”Karelske neset” ved Gullundmosen. Her var det stort uttak av torv som ble fraktet med vaierbane fram til jernbanen ved Aspedammen. Vi følger deler av denne linebanen, og vi får bl.a. se restene av en gammel torvmaskin. Erling Fosser er kjentmann. Husk niste! Veibeskrivelse: Kjør inn ved Aspedammen mot Ør ca. 4,5km.


Torsdag 18. oktober kl 19.00 på Gamle Prestebakke

Bokprosjektet ”Haldens historie”

Det er snart tre år siden arbeidet med å skrive en ny historie for Halden ble satt i gang. Vi har invitert forfatterne til å fortelle om framdriften av prosjektet, og håper de vil gi smakebiter av nytt materiale og deler med seg hvilke tanker de har for det videre arbeidet.


Torsdag 22. november kl 19.00 på Gamle Prestebakke

DS Prøven – et dampskipseventyr på Kornsjøene

Kjeld og Knut Magnussen har forsket på historien til damskipet Prøven, som for mer enn hundre år siden gikk i rutetrafikk på Kornsjøene. De vil fortelle og vise bilder. Forhåpentligvis kan vi også presentere ny årbok – med bl.a. historien om den vesle dampbåten.


Fredag 7. desember kl. 18.00 på Gamle Prestebakke

Førjulsgilde

Tradisjonen tro avslutter vi historielagsåret med god mat og musikk. Invitasjon kommer i posten i november, men sett gjerne allerede nå av kvelden!


Slektsgranskergruppa

… holder til på loftet på Gamle Prestebakke. De har samlinger 28/8, 18/9, 2/10, 16/10, 30/10, 13/11 og 27/11 kl. 18-21. I høst arbeider de bl.a. med å registrere Sverre Nygaards etterlatte slektsnotater. De kan også presentere et nytt hefte om slekter på Signebøen-gårdene. Pris kr 150. Kontakt leder Åshild Jensen på mob: 419 32 700.


Fotogruppa

… arrangerer i høst et fotokurs: Grunnleggende kamerateknikk og fotografering
tilrettelagt for fotografering i arbeid med kulturminneregistrering. Lærer er fotograf Anders Johansson. I skrivende stund er det én ledig plass på kurset! Kontakt Ulf Vidar Larsen, e-post:  mob 995 08 381


Følg med på idd.no

… historielagets hjemmeside. Her finner du oppdatert info om laget og om bygda. Besøk oss også gjerne på Facebook – her har vi i dag 264 likandes venner!


Husk å registrere grasrotandelen

hvis du spiller lotto eller tipping. I 2011 gav dette historielaget et tilskudd på 16 000 kr! Historielagets nr. 981 608 852 oppgis ved registrering.


Biblioteket på Gamle Prestebakke

…holder åpent torsdagskvelder kl 18-21.


Meldingstjeneste pr. e-post(for medlemmer)

Historielaget har flere aktiviteter enn vi rekker å informere om pr. brev. I tillegg mottar laget mange spennende invitasjoner. Vil du komme på lagets e-postliste, send melding til post@idd.no. Dette er gratis, og adresselista er konfidensiell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *