Risum: Kan låven på Risum bevares?

I romjula 2009 hadde Østfold fylkeskommune planlagt å rive husmorskole-låven på Risum. Begrunnelsen var at bygningen ikke var med i planene for skolens framtid, og at man ønsket å unngå vedlikeholdskostnader.

Etter oppfordring fra flere tok historielaget kontakt med Fylkeskonservatoren og leder av Bygningsavdelingen hos fylkeskommunen. Resultatet ble at man midlertidig utsatte rivningen. Håpet hos historielaget – og hos mange som er knyttet til Risum – er at man skal finne alternative bruksområder for det monumentale bygget. Låven utgjør et markant element i kulturlandskapet og representerer en viktig del av gårdens og skolens historie.

Les mer i Halden Arbeiderblad:
Frykter at låven rives
Utsetter riving

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *