Sensommerstevne – 2010

Idd og Enningdalen Historielag inviterer til Sensommerstevne på Gamle Prestebakke lørdag 28. og søndag 29. august. Tunet er åpent kl. 11 til 16.

Tema for årets stevne er mat, og historielaget byr på en rikholdig sensommermeny:

Både i hovedbygningen og i forpakterboligen er det bakerovner. I begge ovnene fyres det på skift og bakes helga igjennom – her trylles det fram både kaker, boller og brød.

I stuene duker antikvitetshandler Truls Lie historiske festbord. På veggene blir det utstillinger av gamle skoleplansjer med matmotiver, og fra Halden bibliotek og private boksamlinger vises det fram gamle kokebøker. I andre etasje holde slektsgranskerne åpent loft.

På tunet tilberedes det mat over bål og i kokegrop ved Iddske Compagnies historiske teltleir. Vi får besøk av bl.a. Den glade Galte og Den blinde Ku, og på søndag demonstrerer Dag Friberg tilberedning av vilt. Halden soppforening inviterer til sopptur og har stand begge dager.

Marked på tunet med salg av lokale produkter – poteter, gulrøtter, sopp, egg og honning. Det blir plantefarging, vevutstilling m.m. Det gamle landhandleriet er åpent.

Stort loppemarked med bl.a. flere tusen bøker! Har du lopper til historielaget, lever dem på Gamle Prestebakke kl 18-20 tirsdag, torsdag eller fredag, eller ring 958 28 871.

Lørdag blir det musikk ved ”Lekvollguttæne” og ved musikkskolens ”Collection of Dreams”. På søndag står ”Pytt i panne” på den musikalske menyen, og det blir sang og opptredener fra Prestebakke skole – som også deltar på markedet med bl.a. salg av havrevafler.

Søndag kl. 11 inviteres det til måltidsgudstjeneste i Prestebakke kirke. Konfirmantene har laget mat hos historielaget på Gamle Prestebakke, og i kirken vil det bl.a. bli servet Esausuppe og englebrød!

Velkommen – og vel bekomme!

Den gamle Bokerød-bussen er med på Sensommerstevnet. Foto: Lill Nordahl.
Musikalsk innslag ved Pytt i Panne
Lekvollguttæne kommer…
Marked på tunet.
Brødbaking i bakerovnen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *