Bilder fra fossevandringen

“De viktigste hundre meter i Haldens historie” var Ivar Bjørndals kommentar til historielagets vandring langs Tistedalsfossen 30. mai 2010. Ingen lang tur, men desto mer mettet med historie.

Utgangspunktet var kraftstasjonen fra 1907 ved bunnen av fossen. Vandringen startet med foredrag inne i kraftstasjonshallen, før vi bega oss opp langs fossens sørside. De siste sagene ble nedlagt i 1909, men det er fortsatt rester etter flere generasjoner sager, demninger, vannrenner og turbinrør.

Karl 12s hus, kommunegrenser, Tistedalen kirke og Vognalliansens verksted og garasje var de videre målene for turen. Takk til alle som bidro, bl.a. Torfinn Moen, Ole P. Hagen, Vidar Larsen og turleder John Solberg. En særlig takk til Britt og Trond Velund, som åpnet hus og hage for nærmere 100 historielagsvandrere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *