Slektsgranskerdag på Gamle Prestebakke

Lørdag 12. juni inviterer ættehistoriekomiteen i Østfold Historielag og Idd og Enningdalen Historielag til åpen dag på Gamle Prestebakke. Tema er ”Slektsgransking i grenseland” med foredrag og informasjon om slektsgransking i Norge, Sverige, – og litt om utvandrere til USA.

Lørdagen samling er gratis og åpen for både gamle ringrever og grønne lærlinger i slektsgranskerfaget. Kaffe serveres fra kl 9.30, og det blir mulighet for å få kjøpt enkel lunsj for kr 50.

Program:

Kl 10.00 Slektsgranskergruppa på Gamle Prestebakke presentere seg selv og vise fram eksempler på slekter som har vandret over grensen. Olof Ljung fra Mellerud er også invitert til å fortelle. Han en lang karriere som forfatter og som primus motor for Melleruds Museum.

Fra Vestfold kommer Tove Bexrud, som har vunnet pris for boka om ”Spigersmeden og Bonden”. Hun forteller bl.a. om Knudsen-familien i Halden. Det er sikkert mange haldensere som har kjørt gjennom ”Lensmann Knudsens vei” ved Risum uten å kjenne forhistorien.

Kl 13.00, etter lunsj, vil Marius Hellerud fra Trøgstad ta for seg temaet innvandring og utvandring til og fra Sverige og USA.

Programmet avsluttes kl 15.00


Lensmann Johan Knudsen og døtrene Signe og Karla fotografert hjemme i stua på Risum for hundre år siden. Stua finnes fortsatt, nå som en del av Halden videregående skole avd. Risum. På Gamle Prestebakke vil Tove Bexrud på lørdag fortelle om Knudsen-familien. Foto fra historielagets arkiv.

Lensmann Johan Knudsen og døtrene Signe og Karla fotografert hjemme i stua på Risum for hundre år siden. Stua finnes fortsatt, nå som en del av Halden videregående skole avd. Risum. På Gamle Prestebakke vil Tove Bexrud på lørdag fortelle om Knudsen-familien. Foto fra historielagets arkiv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *