En forsommerkveld med tema Idd bygdesamling

I museet på Fredriksten festning finnes to Iddesamlinger. De befinner seg siden flere tiår tilbake i Øvre Magasin i Indre festning.

Den ene er Ør Grendesamling, som på midten av 1900-tallet ble samlet av Ragna Braadland og bygdefolk i Ørskroken. Den andre er Hovs samling, samlet av gårdbruker Hans Johnsen Hov i siste halvdel av 1800-tallet og gitt til Idd kommune av sønnen Martin Hov.

I samarbeid med Halden historiske Samlinger vil vi sette fokus på Idd bygdesamling, som foruten spennende gjenstander har en interessant historie som museum. Kari og Svein Norheim viser om i Øvre magasin.

Kaffe og kaker serverer vi i Fredrik 3s hall. Der vil også Unni E.B. Nøding og Tor Hafsrød fortelle om Ragna Braadland og innsamlingen av gjenstander i Ørskroken, og Kari Norheim henter godbiter fra Hov-samlingen fra magasinene.

Arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

Møt fram i Indre festning på Fredriksten tirsdag 26. mai kl. 19.00.

Hilsen Idd og Enningdalen Historielag
Jens Bakke, mob 993 54 286

Ragna Braadland viser fram Ør grendesamling for speidere på 1950-tallet. Den gang var samlingen i stabburet på Elgklev i Ørskroken. Fotograf Ottar Johnsen. Idd og Enningdalen Historielags bildesamling.
Martin Hov testamenterte i 1946 den store Hov-samlingen til Idd kommune. Maleri i Idd bygdemuseum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *