Invitasjon til vårvandring – Lystgårder på Idd

Idd og Enningdalen Historielag inviterer til vårvandring søndag 26. april. Frammøte ved Risum videregående skole (Husmorskolen) kl. 11.00.

På 17- og 1800-tallet ble bondegårder rundt Halden kjøpt av rike byborgere og tatt i bruk som sommersteder. Disse “lystgårdene” ble herskapelig bebygd og fikk elegante hageanlegg. Her var det fest og landlig idyll. I tillegg forsynte gårdene de store husene i byen med melk og andre gårdsprodukter. Særlig stas var det når man kunne pryde bordene med blomster, druer og aprikoser fra eget drivhus.

Søndag skal vi besøke noen av disse lystgårdene på Idd. Turen blir på ca. 3,5 km, og går innom Risumgårdene, Rishaug-gårdene – hvor Merethe Brække og Tor-Finn Aunevik vil fortelle, og Schnitlerhytta – hvor Hilde Gløckner tar i mot. John Solberg er turleder, og nisten (husk å ta med!) spiser vi ved konsul Wiels utsikt med utsyn over Iddesletta.

Alle er velkomne!

Hilsen historielaget
Jens Bakke
mob. 993 54 286

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *