SLEKTSGRANSKERGRUPPEN 2008

Mest aktive dette året var som forrige år: Stein Gjerløw, Inger-Lise og Arne Signebøen, Gerd Rekvin, Gunvor S. og Knut Brække.

Vi har vært i sammen 9 onsdagskvelder med registreringer, kontroll av registreringer, kopieringer og laging av hefter.

Det foreløpige siste heftet er ”Fødte i Enningdalen 1730-1739”. Inger-Lise og Stein har også kopiert opp og heftet et hefte som var nesten utsolgt.

Gunvor og Knut har skrevet av Folketellingen 1875 for Idd og Stein har lest korrektur. Denne ligger foreløpig bare på en av våre datamaskiner, men planen er å få laget hefter for salg i 2009.

Styret ga tilsagn om kjøp av et låsbart skap hos ”Tingvald Antikt” og de har også bevilget penger til en ny datamaskin. Jorunn og Per Otto Nielsen har gitt oss en kombinert skanner/ skriver/kopimaskin. Dette nye utstyret har Jarle Heed installert for oss. Anita Johansen har gitt oss 400kr. til innkjøp av en svensk folketelling på CD. Ole Henrik Ystehede syntes vi hadde gammelt utstyr og håpet å kunne bidra med noe som skulle byttes ut på sin arbeidsplass.

Under forsommerstevnet 7. og 8.6. hadde vi ”åpent hus” og så mange var innom at vi gikk glipp av det som foregikk ute!

”Gränsbygdens Släktsforskare” hadde møte på Gamle Prestebakke og mange benyttet anledningen til å finne både svenske og norske aner.

Vi arrangerte ”Kurs for nybegynnere i slektsforskning” over 4 kvelder og her hadde vi Dagfin Ugelstad Larsen fra DIS Østfold til å orientere om slektsprogrammer. 7 deltok i kurset som vi hadde inntrykk av var vellykket.

I desember hadde vi besøk av en skoleklasse fra Iddevang. De hadde mange spørsmål, men dessverre for lite opplysninger- og for kort tid til at dette ble spesielt vellykket. Derfor ønsket vi de velkommen siden, da helst i følge med sine foreldre eller på en mer planlagt måte.

Vi er stolte over at vår aktivitet har skaffet laget nye medlemmer. Torsdagskveldene med hjelp og veiledning viser at det er et behov så vi fortsetter med disse kveldene også i 2009.

Kirkebøen, den 19.1.2009
Knut Brække, leder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *