Slaget på Prestebakke 1808 – 2008

Årets sensommerstevne ble erstattet med forsommerstevne og markeringen av at det er 200 år siden slaget på Prestebakke. Dette skulle vise seg å bli et av de største arrangementene i historielagets historie, som ble arrangert sammen med Iddske Compagnie, Halden historiske Samlinger, Forsvaret og Idd Prestegjeld.

På programmet stod gjenskapning av slaget på Prestebakke, med historisk tablå skrevet av Toril Brekke, både lørdag og søndag. I tilegg var der sekkepipekonsert, gudstjeneste, utstilling og kransenedlegging ved kirken.

Tunet på “Gamle Prestebakke” var fylt med historisk marked med salg av mat, lopper, husflidsprodukter m.m. Det var miltærhistorisk teltleir. Støping av tinnsoldater. I forpakterboligen hadde det gamle landhandleriet utsalg av bl.a nybakt brød. Slektsgranskerne hadde åpne dører. Elisabeth Doreds og historiemaleren Dag Frognes hadde kunstutstillinger i hovedhuset.

Her følger noen bilder fra arrangementet:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *