Gruppa for registrering av kulturminner

I 2012 har gruppa bestått av Thorolf Buer, Tor Karlsen, Odd Finholt, Rolf Erik Torgersen, Marit Bokerød Hansen, Sigmund Eriksen og Ulf Vidar Larsen.

Vi er ferdige med registrering av de fredede kulturminnene, 168 i alt. I tillegg er det ca. 60 udefinerte og ca. 15 som må besøkes på nytt.  Av lokale kulturminner har vi registrert ca. 50.  Totalt har vi vært innom ca. 235 kulturminner i distriktet.

Nå har vi tatt for oss husmannsplassene som Ruth og Sigurd Buer registrerte. Her besøker vi plassene med GPS og kamera.

Hvis man besøker hjemmesiden til Idd og Enningdalen Historielag (www.idd.no) så vil man finne “kulturminnekart”, og der ser vi hvordan det ser ut i virkeligheten.

Prosjekt “Redutten” er så og si ferdig.  Det gjenstår noe rydding av ved som skal kjøres frem til vei. “Redutten” er et innelokket skanseverk fra Karl XIIs tid som befinner seg på Skriverøya.

PS!    Hvis noe av dette virker interessant det vi holder på med, enten kultuminnereg. eller rydding av kulturminner, trenger vi alltid personer som kan ta i et tak.  Ta kontakt med Ulf Vidar Larsen, tlf. 69196282 / 99508381 eller e-post uvlarsen@online.no

Idd, 2.1.2013
Ulf Vidar Larsen, komitéleder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *