Historielaget leier Prestebakke stasjon

Historielaget har inngått en ett års avtale med ROM Eiendom (jernbanens eiendomsselskap) om leie av Prestebakke stasjon.

Tanken er at vi i det kommende året skal søke å finne gode modeller for langsiktig bruk av stasjonen til glede for lokalsamfunnet. Husleia er satt til ”selvkost”. For å være flere om jobben samarbeider vi med Norsk Jernbaneklubb avd. Østfoldbanen.

Vi har opprettet en stasjonskomité bestående av Ulf Vidar Larsen (historielagets nestleder), Mona Johnsen (samfunnsengasjert enningdøl og historielagsmedlem), Hans Kristian Mjølnerød (fra vår huskomité), Tore Collet Moen (historielags- og jernbaneklubbmedlem), Kari Norheim (leder i jernbaneklubbens Østfoldavd.), samt Kjell Sand og Arne Augestad fra jernbaneklubben. Ta kontakt med dem om du har gode ideer eller har lyst til å hjelpe til!

Prestebakke stasjon er oppført til jernbaneåpningen i 1879. Den er tegnet av arkitekt Peter A. Blix, og er av samme modell som bl.a. Kornsjø stasjon (den første – som brant i 1898), Rygge, Råde og flere andre på Østfoldbanen. Hele stasjonen, med stasjonsbygning, godshus, privet (utedo) og hage er fredet. Fotografiet er hentet fra et gammelt prospektkort utlånt av Kjell Gjesteby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *