Monolittmarsj i stenhoggernes fotspor

Søndag 6. mai inviterer historielaget og TFL til vandring i stenhoggernes fotspor langs Iddefjorden. Vi passerer utallige granittbrudd og kan samtidig glede oss over flott utsikt over et vilt landskap. Initiativtaker til turen er Haldens ordfører Thor Edquist.

Turen starter ved Ystehede og går langs Iddefjorden. Vi passerer Rødklev, Maskedalen, Monolittbruddet, Hov brygge, Nokkedalplatået, Solheim, Eskeviken og Sørhalden før vi avslutter i Indre Havn

Turen er på ca. 10 km med mange stopp og informasjon underveis. Vi regner med å være i Halden rundt 15-16.00, der spisestedene har lovet å stille med varme og rimelig retter som passer etter en lang tur.

Det organiseres også maxitaxi for transport av sjåfører tilbake til Ystehede.

Avmarsj fra HV-huset på Ystehede kl 10.00 (skiltet fra RV 22). Velkommen på søndagstur – som er gratis og tilgjengelig for alle!

Fra maskinstenhogeriet i Nokkedalen gikk det en bane ned til brygga ved Iddefjorden. På søndagens Monolittmarsj skal vi følge den samme traseene opp i fjellet. Foto tilhørende Halden historiske Samlinger.
Det mest kjente bruddet ligger på Hov, der Monolitten i Vigelandsanlegget ble tatt ut i 1927. Postkort utlånt av haldenkort.net / Anders Samuelsen
Vi passerer flere gamle steinbrudd og vil bl.a. få se rester fra “Hitlers seiersmonument”. Postkort utlånt av haldenkort.net / Anders Samuelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *