Program – vår 2012

Vårens program er klart. Mange spennede aktiviteter å se frem til. I tillegg dukker det alltid opp andre aktiviteter som vi eller nærliggende organisasjoner arrangererer. Disse rekker vi ikke å informere om pr. post. Følg med i kalenderen på www.idd.no.


Torsdag 22. mars
Gamle Prestebakke kl 18.00–21.00

Samlerkveld

Er du interessert i gamle bøker, trykk og postkort – og lokal kuriosa? Antikvariater og samlere fra Sverige og Norge kommer for å kjøpe, selge og prate.

Åpning ved bokhandler Bjørn Andersen – og biblioteket er åpent. Kafeteria!


Tirsdag 17. april
Gamle Prestebakke kl 19.00.

Gårder og slekter

Vi får besøk av Lars Ole Klavestad, Svein Åstrøm og Karl Ottar Fjeld, som sammen har utgitt 12 bind i bokverket ”Gårder og slekter i Borge og Torsnes” – så langt. Nå holder de på med Torp i Borge.

Sammen har de massiv erfaring fra å lage gårds- og slektsbøker – og de spenner over et stort felt, fra ”snurrealistisk” tegnekunst til botanikk og dalmatinere. Velkommen til en inspirerende historiekveld!


Tirsdag 24. april
Gamle Prestebakke kl 17.00.

Vårdugnad

Årets vårdugnad finner denne gang sted på en hverdag, nemlig tirsdag 24. april, fra kl. 17.00. De som har anledning til det, kan gjerne møte tidligere – som noen allerede har bebudet. Arbeidsprogram: Rengjøring, rydding, raking etc – arbeid både innendørs og utendørs.

Hilsen Huskomiteen / Arrangementskomiteen / Styret


Torsdag 26. april
Gamle Prestebakke kl 18.00

Vår og fuglesang

Arnfred Antonsen forteller og er guide i vårlige lyder. Vi håper på vakkert vær – da tar vi en kveldsvandring utendørs. Er været mindre oppløftende, holder vi oss inne på biblioteket.


Søndag 6. mai
Frammøte på Ystehede ved HV-brakka kl 10.00

Monolittmarsj

I samarbeid med Tistedalen Friluftslag legger vi vårens vandring i det historiske stenhogger-landskapet over Hovsfjellet langs Iddefjorden.

Initiativtager og turleder er vår nye ordfører Thor Edquist, som er godt kjent i dette området.

En lang tur (ca.10 km) med mye historie. Turen ender i byen på Indre havn. Her organiserer vi transport tilbake til bilene på Ystehede. Husk niste og solid fottøy!


Lørdag 23. juni
Gamle Prestebakke kl. 17.00

Sankthansfest

Tradisjonen tro feirer historielaget midtsommer på Prestebakke med trekkspill og rømmegrøt. Vi tenner opp griller til felles bruk. Husk å ta med stoler og bord – tunet pleier å bli fullsatt. Også i år satser vi på leker for barna.


Slektsgranskergruppa

Lurer du på slekta? Legg et besøk til slektsgranskerne, som har åpen dag på Gamle Prestebakke tirsdag 20. mars kl. 1800 – 2100.

Slektsgranskerne legger i disse dager siste ånd på vårens prosjekt: Historien om folk på Signebøen-gårdene i Enningdalen. Målet er å utgi et hefte med dataene som er samlet inn.

Det er plass til flere interesserte på slektforskerloftet – ta kontakt med: Åshild Jensen. Adr. Bakke, 1765 Halden tlf. 419 32 700


Fotoregistrering

Nå setter vi i gang! Historielaget har lenge snakket om å registrere av gamle fotografier. Vi ha nå fått prosjektmidler til kjøp av utstyr.

En egen arbeidsgruppe er oppnevnt av styret: Ulf Vidar Larsen, Ingegerd Bøe Jensen, Jan Erik Pettersen og Olav Fossdal vil i løpet av våren handle inn utstyr og legge opp rutinene for fotoinnsamlingen.

Finn fram gamle album – og ta gjerne kontakt! Vi håper at mange vil være med på dette arbeidet fra høsten av.


Arbeid pågår

Vi håper dere unnskylder at det denne våren vil være sølete på Prestebakkes gårdstun. Vi skal grave ned vann, kloakk og strømkabler.

Restaureringen av Annestua går også framover.

Heldigvis har vi fått god hjelp gjennom gaver fra Sparebankstiftelsen DNB Nor og Stiftelsen UNI.


Biblioteket på Gamle Prestebakke

…holder åpent torsdagskvelder kl 18-21.


Meldingstjeneste pr. e-post(for medlemmer)

Historielaget har flere aktiviteter enn vi rekker å informere om pr. brev. I tillegg mottar laget mange spennende invitasjoner. Vil du komme på lagets e-postliste, send melding til post@idd.no. Dette er gratis, og adresselista er konfidensiell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *